Dobrodošli pri nas! Zamenjajte turistične bone za doživetje na naši turistični kmetiji.

Zimske aktivnosti

za aktivne 

Zima in sneg nudita obilo priložnosti za zabavo na snegu. Lahko hodimo, se sankamo ali smučamo. Možnosti so neomejene — je le na nas, kaj bomo izbralli. V okolici imamo urejene površine za snežno sankanje, turno smučanje, tek na smučeh in hojo na krpljah. Kadar pri nas zapade dovolj snega, proge za tek na smučeh pripravimo kar pred hišo. 

Pozimi se pri nas čas ne ustavi. Na snegu je res lepo.

 

SANKANJE

Dnevno sankanje od Doma pod Storžičem ali spust iz Starega Ljubelja ste izjemno doživetje za družino in prijatelje, saj povezujete gibanje in adrenalin. Nekaj posebnega pa je nočno sankanje, kjer pa ne pozabite na svetilke. Res pravi adrenalin. 

TEK NA SMUČEH 

 Če je le dovolj snega okrog kmetije, takoj pripravimo krog za drsalno tehniko. Če nimate smuči, jih lahko dobit tudi pri nas.

Malo više, v Grahovšah pa so na voljo tudi daljše proge tako za klasično kot drsalno tehniko. Seveda, če to dopuščajo snežne razmere. Potrebujete pa avto,  ki ga parkirate v kamnolomu.

 

TURNO SMUČANJE IN BACK CONUTRY

V vseh treh dolinah je raj za turno smučanje ali back country pohodništvo. Od enostavnih poti na Javornik, do zahtevnejših poti proti Storžiču, Zelenici in naprej proti Begunjščici, Vrtači ali vrhu Zelenica. Pravi raj za turno smučanje. 

KRPLANJE

Krplanje po svežem snegu je pravi užitek. Kot da bi hodil po oblakih. Če je snega dovolj je mnogo možnosti za utiranje novih sledi. Vsekakor priporočamo poti proti planini Konjščica, planini Javornik ali po planinah pod Košuto. Ujemite svojo sled in toplino sonca.

LAŽJI POHODI

Nižji hribi in planine so tudi v zimskih časih lepo dostopne. Le ne pozabite na lažje dereze, gamaše v nahrbtniku in šilce žganja. V času ob vikendih je odprtih tudi kar nekaj planinskih koč. Dom pod Storžičem, Zelenica in Koča na Kriški gori. Seveda pa je lepo tudi drugje, kjer lahko zaužijete zimski mir.