Dobrodošli pri nas! Zamenjajte turistične bone za doživetje na naši turistični kmetiji.

Pohodništvo

za aktivne 

Vzemite si premor in naredite pohod po prečudovitih okoliških planinah ali pa se sprehodite ob rekah in tako spoznanje prečudovito naravo, ki vas obdaja. Večina poti poteka ob planinskih kočah, kjer nudijo domačo hrano in sveče mlečne izdelke, saj večina okoliških kmetov svojo živino poleti žene na gorske pašnike.  Večina poti je lažjih in primernih tudi za manjše otroke in starejše.

STARI LJUBELJ

)
1728m
}

6km / 2 uri

lahka

 

PREVALA

)
1311m
}

8km / 4 ure

srednje zahtevna

KOFCE & ŠIJA

)

1483m

}

2 uri

srednje zahtevna

Pot na Stari Ljubelj je od odprtja ljubelskega tunela zaprta za promet in odprta za pohodnike, ki iiz nje lahko uživajo razgled na dolino Ljubelj in na bližnji gori Begunjščico in Veliki vrh. Na vrhu vas čaka planinska koča, kjer si lahko opomorete z lokalno hrano in hladno pijačo. 

Pot na planino Prevalo poteka po stari lovski poti barona Boren. Dandanes je to zelo zanimiva pot, predvsem za otroke, saj poteka skozi 2 tunela in skozi gozd. Na vrhu vas čaka planšarija Prevala, kjer vam postrežejo domačo hrano in sveže mlečne izdelke. 

Do planine Kofce in koče na Šiji vodi več poti. Predlagali bi pot, kjer se z avtom pripelješ malce više mimo Jelendol do izhodišča poti mimo kapelice. Pot vas vodi po gozdni poti in po 30 minutah hoje prispete na Kofce. Pot vas potem vodi vodoravno pod Košuto proti planini Šija. Do tja boste porabili prav tako 30 minut hoje. Nato se od Šije spustite nazaj do cesta in se vrnete na izhodiščno točke. Hrana je na voljo na Kofcah, planini poleg koče na Kofcah in v taborniškem domu Šija.