Dobrodošli pri nas! Zamenjajte turistične bone za doživetje na naši turistični kmetiji.

Družina

z veseljem smo tu doma

 

Igor, Martina in otroci Marko, Matej in Jan živimo in upravljamo kmetijo Štorman od leta 2008. Preje smo živeli v stanovanju v mestu. Preselitev na podeželje je bilo čudovito izhodišče za spremembo načina našega življenja.

Igor predstavlja 8 generacijo družine Zupan, ki je na tem mestu že več kot 500 let. Žena Martina prihaja iz družine z 6 otroci iz večje mestne kmetije v okolici Kranja. Za oba je bila visokogorska kmetija nov in drugačen izziv.

Ker je kmetija Štorman majhna visokogorska kmetija je temu primerno prilagoditi tudi način kmetovanja. Sama velikost in konfiguracija terena ne omogoča konkurenčnega tradicionalnega načina kmetovanja. Zato je malo drugačne, kot ga je možno opaziti v ostalih kmetijah v okolici.  V letu 2009 je kmetija pričela s proizvodnjo zelenih špargljev, leta 2012 z turizmom na kmetiji in leta 2013 z vzrejo avtohtone pasme ovac.

Vse to omogoča bolj trajnosten razvoj kmetije z manjšo obremenitvijo okolja in izvajanja dejavnost z višjo dodano vrednostjo in prespektivnostjo za naslednje rodove. Zelo se trudimo za ohranjanje okolja in izboljšanje kakovosti življenja na kmetiji.